NL UK

Prow’d repareert uw schade
snel en vakkundig, waar en wanneer u wilt

Prow’d kan uw boot schoonmaken met speciaal toegesneden producten

Uw boot wordt dagelijks blootgesteld aan vervuilingsinvloeden zoals zure regen, zoutaanslag, zwarte strepen of kalkaanslag. Het is dus belangrijk om regelmatig uw boot schoon te maken. De dagelijkse schoonmaak is voor de meeste booteigenaren geen probleem. Pas wanneer het vuil hardnekkig is en het niet meer te verwijderen valt wordt hulp ingeschakeld. Indien u hulp wenst bij het schoonmaken van uw boot, bent u bij Prow’d aan het goede adres.

 

Prow’d kan uw boot schoonmaken met behulp van producten die speciaal zijn toegesneden op de hardheid van scheepsgelcoats en scheepslakken. Dankzij onze specialistische kennis van scheepsondergronden en –lakken passen wij de juiste schoonmaakmethode toe die tevens passend is bij het type en de mate van de vervuiling. U hoeft dus niet in te zitten over het feit dat de schoonmaak blijvende sporen achterlaat.

 

Een boot schoonmaken vereist een specifieke aanpak
Op iedere plek van een boot ontstaat weer een ander soort vervuiling. Op de romp en het onderwaterschip ontstaat vaak een bruin/gele aanslag ook wel grauwsluier genoemd. Ter hoogte van de waterlijn komt verkleuring en kalkafzetting regelmatig voor. Het is belangrijk om een product te gebruiken die past bij de soort vervuiling. Let wel op dat het product niet schuurt. Hiermee zou u het oppervlak alleen maar ruw maken met het gevolg dat er nog meer vuil blijft zitten. U kunt het beste uw boot schoonmaken met een onderhoudshampoo waarin glansmiddel of wax is verwerkt. Dit zorgt voor een glanzend en waterafstotend resultaat.

 

Ook de schoonmaak van het dek van uw schip vereist weer een andere aanpak. Een polyester boot kan bijvoorbeeld schoongemaakt worden met een harde borstel of hogedrukspuit. Een teakdek daarentegen kan het beste met een zachte borstel of spons bewerkt worden. Voor de groene aanslag kan eventueel een teakcleaner worden gebruikt. Dit moet u alleen niet te vaak doen, omdat teak snel slijt. Bent u er niet zeker van welke schoonmaakmethode en –middelen het beste zijn voor uw boot? Vraag het ons gerust! Indien gewenst nemen wij deze klus graag van u over.

 

Uw boot schoonmaken doet u zo!
Wilt u de schoonmaak van uw boot toch zelf op u nemen? Dan hebben wij nog een laatste tip. Zorg ervoor dat u altijd werkt van boven naar beneden. Op deze manier loopt er geen vuil water over uw net schoongemaakte deel.