NL UK

Prow’d repareert uw schade
snel en vakkundig, waar en wanneer u wilt

Uw schade is onzichtbaar na een gelcoat reparatie

Wanneer uw boot een kras of beschadiging heeft is een gelcoat reparatie van groot belang. Wanneer u niets doet kan water de gelcoat binnendringen waardoor osmose kan ontstaan. Het goed onderhouden van uw polyesterboot is essentieel voor het behoud van de technische staat van uw schip.

Het maken van een identieke kleur is een precieze klus
Vooral het juist op kleur brengen vereist de nodige ervaring. Met behulp van een spectrofotometer lezen wij de kleur van uw boot in. Hiervoor poetsen wij eerst een deel van uw boot, zodat het oppervlak goed schoon is en de spectrofotometer zijn werk kan doen. Ontstaat er niet direct een match met een bestaande lakkleur? Dan maakt de spectrofotometer zelf een recept. Wij hebben altijd 24 mengkleuren en 69 metallic mengkleuren beschikbaar, zodat wij u een identieke kleur kunnen garanderen.

 

Wij maken letterlijk schoon schip
Nadat wij de juiste kleur hebben ingelezen, wordt het tijd voor de gelcoat reparatie. Allereerst bereiden wij het oppervlak voor door deze te reinigen en te ontvetten. Vervolgens schuren wij het oppervlak en indien nodig slijpen wij delen van de gelcoat weg. Op deze manier maken wij letterlijk schoon schip en kunnen wij van begin af aan de lagen weer opbouwen.

 

Laag voor laag bouwen wij aan een stevige basis
Wanneer alles juist is voorbereid maken wij de schadeplek nogmaals schoon, droog en stofvrij, zodat een optimale hechting gegarandeerd is. Vervolgens plamuren wij de schadeplek met glasvezelplamuur wat zich hecht aan de gelcoat. Wanneer de schade dusdanig diep is brengen wij glasvezelmatten met epoxyhars aan voor een stevige basis. Wanneer de schadeplek is strakgemaakt en volledig glad is, is het gereed voor het laksysteem, het belangrijkste onderdeel van de gelcoat reparatie.

 

Met een nieuw laksysteem is uw boot weer vaarproof
Na het aanbrengen en strakmaken van de glasvezelplamuur brengen wij een grondverf aan. Deze grondverf schuren wij vervolgens licht op voor een goede hechting met de definitieve laklaag. De laatste laklaag breng en wij aan met een bijzondere uitspuitmethode, zodat er geen overgang ontstaat tussen de gelcoat reparatie en de rest van uw boot. In de laatste stap van de gelcoat reparatie brengen wij de originele glans terug door het oppervlak te poetsen. Uw boot is nu weer vaarproof!