NL UK

Prow’d repareert uw schade
snel en vakkundig, waar en wanneer u wilt

Iedere kleur maken wij één op één na dankzij de spectrofotometer

De basis van kwalitatief goed schadeherstel is het bepalen van de juiste kleur lak. Dit realiseren wij met behulp van een spectrofotometer. Een spectrofotometer is een draagbaar kleurmeetapparaat dat veel gevoeliger is dan het menselijk oog en veel meer kleuren en hun bijbehorende golflengtes kan waarnemen. Met behulp van licht wordt gemeten in hoeverre uw lak licht absorbeert of doorlaat. Aan de hand van deze informatie kunnen wij bepalen uit welke elementen de kleur bestaat.

De ingelezen lak wordt vertaald naar een passende kleurformule
Om de perfecte kleurovereenkomst te bereiken lezen wij de kleur in vlakbij de schadeplek. Wij zorgen ervoor dat deze plek schoon en gepolijst is, zodat de spectrofotometer goed zijn werk kan doen. Het apparaat meet de kleur vanuit verschillende hoeken, aangezien de hoek (lichtinval) de kleur kan veranderen. Vervolgens vertaalt de spectrofotometer de kleur en textuur naar wiskundige waardes. Nadat de kleur is ingelezen sluiten wij de spectrofotometer aan op een laptop die voorzien is van speciale kleurensoftware. Deze kleurensoftware gebruikt de meetresultaten om de best passende kleurformule te vinden.

 

De juiste kleur is altijd gegarandeerd
In 95% van de metingen ontstaat er direct een match met een bestaande lakkleur. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij verkleuring door de zon, is het nodig om zelf een kleur samen te stellen. De kleurensoftware stelt hiervoor zelf een recept op. In het geval van metallic lak, kijken wij ook naar de grofte van de metallic deeltjes. Dit is uiteindelijk allemaal van invloed op de perfecte kleurovereenkomst. Nadat wij de juiste kleur hebben bepaald, voeren wij nog een laatste controle uit door de kleurstaal naast de lak te houden. Indien blijkt dat het niet 100% overeenkomt kunnen wij dankzij onze kennis en ervaring de kleur alsnog bijmengen. Op deze manier is de juiste kleur altijd gegarandeerd!

 

Wij maken kleur op locatie met een uitgekiend mengsysteem
Nu de juiste kleur lak en het recept is bepaald moet de lak nog gemaakt worden. Dit doen wij op locatie met behulp van een uitgekiend mengsysteem met 24 mengkleuren en 69 metallic mengkleuren. Om de juiste verhouding te garanderen maken wij gebruik van een zeer precieze weegschaal die al het verschil ziet tussen een kleine druppel lak. De mengformule die wij gebruiken slaan wij op in het kleurensysteem, zodat wij dit bij een eventuele volgende schade eenvoudig weer kunnen oproepen.