NL UK

Prow’d repareert uw schade
snel en vakkundig, waar en wanneer u wilt

Door uw gelcoat te polijsten krijgt uw boot weer kleur en glans

Gelcoat polijsten is nodig om glans te behouden en verkleuring tegen te gaan. Gelcoat is de gekleurde buitenlaag van een polyester laminaat. Deze laag beschermt het onderliggende materiaal tegen invloeden van buitenaf. Na een lang vaarseizoen kan het zo zijn dat de gelcoat de glans verliest die het had voordat uw boot te water ging. Door zonlicht, water, zout en vervuiling neemt de glans af en kan verkleuring ontstaan.

 

Door gelcoat te polijsten houdt u uw boot in uitstekende conditie
Gelcoat polijsten houdt in dat wij uw boot meerdere malen opschuren met schuurpapier dat van grof naar steeds fijner verloopt. Hierdoor worden vuil en oneffenheden uit de gelcoat gehaald. In feite halen wij een flinterdun laagje van de gelcoat, waardoor er een sterk spiegelend effect ontstaat. De gelcoat polijsten wij met een speciale polijstpasta en tevens brengen wij een waxlaag aan wat zorgt voor een extra glanzend en waterafstotend resultaat. Dit zorgt ervoor dat uw boot weer goed beschermd is. Het polijsten is dus niet alleen van belang voor de uistraling van uw boot, maar ook voor de technische staat van uw gelcoat.

 

Polijsten doen wij op een door u aan te geven locatie
Polijsten van gelcoat doen wij op een door u aan te geven moment en locatie. Het is belangrijk dat uw boot op een jachtwerf of locatie ligt waar gewerkt mag worden, zodat anderen geen hinder ondervinden. Dient er een hal of locatie gehuurd te worden? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Dankzij onze vele contacten door heel Nederland is dit een kleine moeite.

 

Eventuele verborgen gebreken pakken wij in overleg met u aan
Soms komt het voor dat er door het polijsten schade zichtbaar wordt dat voorheen door vuil niet zichtbaar was. Om te voorkomen dat water binnendringt via de schadeplek en osmose ontstaat is het verstandig dit meteen te laten verhelpen. Wanneer wij uw boot polijsten en wij constateren dergelijke schade melden wij dit meteen bij u. Indien u dit wenst kunnen wij deze schade direct tijdens het polijsten voor u verhelpen. Dit is het voordeel wanneer u uw boot laat polijsten door een bedrijf dat gespecialiseerd is in spotrepair.