NL UK

Prow’d repareert uw schade
snel en vakkundig, waar en wanneer u wilt

Antifouling verlengt de levensduur en waarde van uw boot

Uw boot krijgt gedurende het vaarseizoen het zwaar te verduren. Het is dan ook belangrijk het gedeelte onder de waterlijn van uw boot goed te beschermen. Dit kan met Antifouling. Dit is een verfsoort waarbij aangroeiwerende middelen zijn toegevoegd om te voorkomen dat microscopische organismes zoals algen zich vasthechten aan uw onderwaterschip.

 

Antifouling: een flinke klus die wij voor u kunnen klaren
Het verwijderen en aanbrengen van antifouling is elke keer weer een flinke klus. Toch weet iedere booteigenaar dat niets doen geen oplossing is. U krijgt onder andere te maken met snelheidsverlies, hoger brandstofverbruik en waardevermindering van uw boot. Antifouling is essentieel voor de levensduur en waarde van uw boot.

 

Prow’d neemt de zorg voor uw onderwaterschip graag van u over. Wij kunnen u adviseren over welke soort antifouling het beste bij u en uw boot past. Zo is er zachte dat langzaam slijt gedurende het vaarseizoen en harde wat na verloop van tijd zijn werking verliest.

 

Deze keuze hangt onder andere af van:

  • Uw type boot (zeilboot, speedboot, motorjacht)
  • Bouwmateriaal van uw boot (hout, staal, polyester)
  • Uw vaarsnelheid
  • Het gebied waarin u vaart (zoet, zout of brak water)
  • Het al dan niet droogvallen van uw schip
  • De al aanwezige laag

 

Antifouling aanbrengen doen wij op een door u aan te geven moment en locatie
Het aanbrengen op uw onderwaterschip doen wij op een door u aan te geven moment en locatie. Het is belangrijk dat uw boot op een jachtwerf of locatie ligt waar gewerkt mag worden, zodat anderen er geen hinder van ondervinden. Dient er een hal of locatie gehuurd te worden? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Dankzij onze vele contacten door heel Nederland is dit een kleine moeite.

 

Een duurzaam verfsysteem waar u de komende tijd mee vooruit kunt
Zodra het moment en de locatie bekend zijn gaan wij voor u aan de slag. Wij zorgen dat alle producten die wij hebben afgestemd op uw boot gereed staan. Vervolgens reinigen wij uw boot en schuren wij het oppervlak, zodat deze gereed is voor de primer. Voordat wij de primer aanbrengen, plakken wij de waterlijn af met speciaal verfplakband. Vervolgens brengen wij de primer en antifouling aan. Op deze manier bent u verzekerd van een duurzaam verfsysteem waar u de komende tijd mee vooruit kunt.